Ischler
|
Hozzvalk:
|
A tszthoz: 30 dkg liszt, 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 15 dkg darlt di, 2 evkanl tejfl, 1 citrom hja, csipet s.
Tltelk: 10 dkg tcsokold, 10 dkg vaj, hecsedli lekvr.
A tetejre: 15 dkg tortabevon csokold.
|
Elkszts:
|
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzadjuk a dit, a st, a reszelt citromhjat, a tejflt s a porcukrot, majd jl sszedolgozzuk. Ersen porhanys tszta lesz belle, teht ne gyrjuk sokat. Htben pihentetjk 1-2 rt, majd fl cm vastagra nyjtjuk s korongokat szrunk ki belle. Ha megsltek, a korongok felt vkonyan megkenjk lekvrral, a tbbit meg csokikrmmel. A csokikrmhez vzgz fltt felolvasztjuk a csokit (kis lngon!), majd hozzkeverjk a vajat. sszebortunk egy lekvros meg egy krmes korongot, vgl csokimzzal bevonjuk.
|
Sok receptet kiprbltam, amg megtalltam ezt, hogy igazn finom legyen. Ez a nagyfiam egyik kedvenc stije.
|
Bigboy-art.
|
|