Herőce fánk.
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzávalók 4 főre
-
25 dkg liszt
-
3 tojássárgája
-
5 dkg vaj
-
2 ek kristálycukor
-
2 dkg élesztő
-
1 dl langyos tej
-
1 dl tejföl
-
1 kanál rum
-
csipet só
sütéshez
tálaláshoz
-
porcukor
-
sárgabarack lekvár
elkészítés
1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojássárgája, rum, tejföl). Jól kidolgozzuk gépi dagasztó segítségével (kb. 10 perc alatt).
3. Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük.
4. Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 x 10 cm-es rombuszokra vagdossuk. A rombuszok belsejében hosszanti irányban két vágást ejtünk (vigyázva, hogy a széleket ne vágjuk át). A végeket a vágásokon keresztülhúzzuk.
5. Bő, forró olajban, több adagban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa.
6. Porcukorral meghintve, azonnal tálaljuk.
|