Csrgefnk 2.
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 4 fre
-
25 dkg liszt
-
5 dkg vaj
-
1 tk porcukor
-
1,5 dl tejfl
-
3 tojssrgja
-
csipet s
stshez
szrshoz
tlalshoz
elkszts
1. A lisztet s a vajat elmorzsoljuk. Hozzkeverjk a tojs srgkat, st, porcukrot, tejflt, s dagasztfejjel elltott robotgppel hlyagosra dagasztjuk.
2. Htbe tesszk kb. fl-1 rra.
3. Egy lbasban olajat melegtnk.
4. A tsztt vkonyra (2-3 mm) nyjtjuk lisztezett deszkn, majd rombuszformkra vgjuk. A kzepbe egy tlt vgunk, amin az egyik vget thzzuk, gy kapja meg a formjt.
5. Majd forr olajban kistjk. Amint vilgosbarnra sl, megfordtjuk, s ha ez a fele is ksz, akkor paprtrlre szedjk. (Vigyzzunk, mert nagyon gyorsan sl, s ha tlstjk, akkor kiszrad.)
6. Amint kisl, porcukorban megforgatjuk.
7. Lekvrral vagy nmagban tlaljuk.
|