Churros 2.
-
elkszlet: 3 perc
-
sts: 5 perc
hozzvalk 2 fre
-
20 dkg liszt
-
2 mk stpor
-
1 mk s
-
kb. 2 dl vz
stshez
tlalshoz
elkszts
-
A lisztet a stporral egy tlba szitljuk, beleszrjuk a st, s annyi vizet ntnk hozz, amennyivel a nokedlinl egy picivel srbb tsztt kapunk. Habvervel keverjk csommentesre.
-
Egy habzskba rakjuk a tsztt, ha lehet, akkor csillagforma legyen a vgn, ha nincs, az sem baj, de a nyls kb. 1 cm tmrj legyen mindenkpp, klnben nagyon nehz lesz kinyomni a masszt.
-
Egy lbasba vagy teflonserpenybe 2-3 ujjnyi olajat forrstunk, s vatosan belenyomjuk a tsztt. Vagy csigaformban, vagy ha knyelmesebb, akkor nhny cm-es cskokat alkotva.
-
Szp vilgosra stjk a churro-t mindkt oldalrl, paprtrlre szedjk, s lecsepegtetjk. zls szerint lehet desteni: porcukorral vagy fahjas cukorral lehinteni, esetleg kristlycukorba forgatni.
|