Gulyásleves
Hozzávalók:
1 kg marha comb, 8 dkg vöröshagyma, 3 dkg fűszerpaprika, 2 db paradicsom, 2 db lecsópaprika, 15 dkg liszt, 3 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, delikát,
Pörkölt alapot készítünk: azaz az olajat felforrósítjuk és apróra vágott vörös hagymát szórunk bele, sózzuk, aranysárgára pirítjuk és rászórjuk a fűszerpaprikát, arra gondosan figyeljünk, hogy ne égjen meg, inkább a tűzhelyről húzzuk le, míg a paprikát beleszórjuk.
A megtisztított paradicsomot, lecsópaprikát kb. 2x2 cm-es kockára feldaraboljuk és hozzá tesszük a hagymához, 1-2 dl víz hozzáadásával addig főzzük, míg szét nem megy a lecsópaprika. Ekkor hozzátesszük a felkockázott marhahúst (kb. 2x2 cm kockára) zsírjára sütjük, ezt 5-6 percig való felsütéssel érjük el, fokhagymagerezdeket rátörjük. Felöntjük kb. 3 l. vízzel az előre felkockázott zöldségeket, most tegyük bele.
A felsorolt fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.
Lisztből, tojásból kevés víz hozzáadásával galuskát készítünk és a forrásban lévő levesbe akkor szaggatjuk bele, ha már minden alkotó rész megfőtt.
5-6 percig főzzük a galuskával.
Tálaláskor jól felkeverjük a levest, így minden akad a kanálba.
|