Barackos-mozarellás csirkemell
Hozzávalók: Fejenként fél csirkemell, fejenként 1 nagy, lédús barack (befőttből két fél), fejenként fél zacskós mozarella sajt, vagy az apró golyókból fél zacskónyi, 3 evőkanál olaj, fűszerek: curry por, fahéj, fehér bors, só, őrölt gyömbér, petrezselyemzöld, Méz (kb. 1 kávéskanálnyi egy fél csirkemellhez)
Elkészítés:
A megmosott kicsontozott csirkemelleket hosszában is kettévágom, hogy laposak legyenek. Az olajban elkeverem a sót a borsot, a csipetnyi fahéjat, a bő késhegynyi curry port, a fehér borsot és a gyömbért. Ezzel alaposan átkenem a húsokat, majd félórát állni hagyom őket.
megpucolom a barackokat, kockára vágom őket, majd lecsorgatom a mozarella sajtok levét és daraboom azokat is. (A kis golyókat kettévágom, a nagyobbakat vékony szeletekre) A barackkal befedem a húst, ráfektetem a mozarellákat és sütőben lefedve addig sütöm, míg levet enged. Utána majdnem leszárítom a levéről, majd megszórom petrezselyemmel kicsit összesütöm, majd kiveszem a sütőből. Ha már ehető hőfokú, egy kevés mézet csorgatok rá
Curry porral ízesített és színezett krumplipürével tálalom. Mutatós, élénk sárga, édes íz, melyet gyerekeink is szeretni fognak.
Kínálhatjuk sangriával, vagy gyümölcslevekkel.
|