Egyszerű Pörköltcsoda
Hozzávalók: 0,5kg színhús, 1 fej közepes hagyma (vörös/lila, mindkettő megfelelő)
Étolaj, 1 (közepes méretű) paprika, 1 (közepes méretű) burgonya, 1 (közepes méretű) paradicsom, kb. 150g fagyasztott franciasaláta alap zöldség, só, bors, oregánó (kihagyható vagy bazsalikommal pótolható), csipetnyi ételízesítő, édes fűszerpaprika
Elkészítés:
Párolóedénybe v. lábasba teszünk annyi olajat, hogy a tál alját ellepje. Ebbe tesszük bele az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, amit jól összepárolunk, míg a hús színe világossá nem válik. Ekkor beletesszük a felkockázott paprikát, besózzuk, megborsozzuk, fűszerpaprikát szórunk bele és egy csipet oregánót. Felöntjük meleg vízzel úgy, hogy épp ellepje az egészet. Ezek után lefedjük és így fedő alatt pároljuk fél óráig, időközönként megkeverve és ellenőrizve a vízmennyiséget. Beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát és újabb 10 percig fedő alatt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a franciasaláta alap zöldséget és visszafedjük újabb 10 percre. Végül a felszeletelt paradicsomot is hozzátesszük, majd újra adunk hozzá sót, pici borsot, a csipet ételízesítőt és még egy kis oregánót. Lefedjük, hogy addig párolódjon, míg már kezd pörköltszerűen elfogyni a víz alatta.
Szarvacskatészta vagy főtt burgonya illik hozzá köretként. Jó étvágyat!
|