Marhahúsos egytál
Hozzávalók: 60dkg marhacomb/borjú színhús, 1kg orsótészta, Fél (nagy) fej hagyma, 3 tojás, Só, Bors, Őrölt paprika, Ételízesítő, Olaj
A húst kb. 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy fazékban forró olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a húst és pár percig együtt sütjük a hagymával, miközben kavargatjuk. Mikor a hús már kivilágosodott, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a húst és adunk hozzá sót, borsot, ételízesítőt és paprikát (mintha pörköltöt készítenénk). Lefedjük az egészet és közben egy másik edényben kifőzzük a tésztát. A tésztát ne főzzük túl puhára, majd szűrőn csepegtessük le és tegyük félre. A hús akkor lesz kész, amikor már alig van lé alatta, de ügyeljünk arra, hogy időnként kevergessük és ellenőrizzük. Egy tálban közben készítsük elő a 3 felvert tojást, amit sóval és ételízesítővel fűszereztünk. Mikor a hús alatt már csak kevés lé van, akkor rátesszük a tojást és kevergetés mellett jó alaposan összesütjük a hússal. Ezután összekeverjük egy nagy edényben a tojásos húst a tésztával és már kész is az étel. Kínáljuk savanyúsággal, tartármártással.
Jó étvágyat!
|