Sajtos-sonkás csigák
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tk. só, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 0,5 dl olaj
Bele: 10 dkg margarin, 1 tk. só, 20 dkg reszelt sajt, 10 szelet bacon vagy füstölt, vékonyra szeletelt sonka
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, közben egy nagy tálba teszem a lisztet, sót, tejfölt. Beleöntöm az élesztős tejet, elkezdem gyúrni, ha szükséges még tejjel lazítom, majd amikor már összeállt hozzáöntöm az olajat is. Duplájára kelesztem, addig a sajtot lereszelem, a margarint kikeverem a sóval. A tésztát kinyújtom 1 centi vastagra, rákenem a margarint, rászórom a sajtot és ráteszem a sonkaszeleteket. Feltekerem mintha kalács lenne és ujjnyi szeleteket vágok belőle.
Kivajazott tepsiben forró sütőben sütöm meg!
Nagyon finom sör ill. borkorcsolya!
|