Barackos Gyümölcstorta
Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 7 dkg Ráma margarin
Tetejére: fél liter tej, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vanília ízű/vagy tejszínízű pudingpor
Diszítéshez:
Friss barack, vagy barack konzerv (de bármilyen másik gyümölccsel is kíváló)
Elkészítése:
A tojás fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját egyenként hozzáadva tovább verem, majd óvatosan belekeverem a lisztet, cukrot és a megolvasztott, de nem meleg margarint.
A kivajazott tortaformába öntjük és közepes tűzön aranysárgára sütjük (ez nálam olyan 180 fok volt, időt nem tudok mondani, szín és tűpróba alapján döntöm el, hogy jó-e).
Megfőzöm a pudingot a ráírtnak megfelelően, amikor elkészült, rákanalazom a tortaformára. Friss barackkal diszítem, majd hűtőbe helyezem. Egy óra elteltével már talalhatom is!
|