Tormás sonkatekercs
Hozzávalók: 20 dkg vékony szeletre vágott gépsonka, 2 szem krumpli, majonéz,
2 tk reszelt asztali torma, 1 db tömlős camping sajt, só ízlés szerint
Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, lereszeljük. Belekeverjük a
sajtot, tormát, és majonézzel addig hígitjuk ameddig szükséges, sózzuk. A
tormás sajtos krémet sonkára halmozzuk, feltekerjük. Tortanyomóval
díszítjük.
Tonhalkrémmel töltött tojás
6 db keményre főzött tojás, 1 db tonhalkonzerv, 1 fej lilahagyma, majonéz,
bors, só, citromlé ízlés szerint
A tojásokat ketté vágjuk, sárgáját kivesszük. Elkészítjük a krémet: a
tonhalat villával összetörjük, majonézzel és a fűszerekkel összekeverjük,
ízlés szerint ízesítjük. A lilahagymát apróra vágjuk, de egy két hosszabb
szálat díszítésre félreteszünk. Akkor jó a massza ha nem túl híg. A tálcán
elrendezett tojásokra halmozzuk, díszítjük.
Sonkás tojáskrémmel töltött tojás
6 db keményre főzött tojás, 2 szelet sonka, majonéz, bors, só
A tojásokat ketté vágjuk, sárgáját kivesszük. A tojások sárgáját, és a
sonkát ledaráljuk. Elkeverjük a majonézzel, borssal sóval ízesítjük. A
tálcán csinosan elrendezett tojásokra tortanyomóval halmozzuk, kaliforniai
paprika csíkkal díszítjük.
|