Rumos-diós kocka
Hozzávalók: rum; lehűtött feketekávé; 24 db babapiskóta
Krém: 30 dkg margarin; 6 dl tej; 30 dkg porcukor; 2 vanília pudingpor
Diós piskóta: 2 evők. baracklekvár; 9 evők. víz; 30 dkg liszt; 30 dkg porcukor; 15 dkg darált dió; 6 tojás; 1 sütőpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, és lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, lisztet, sütőport, diót, és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük. Elkészítjük a krémet: a vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni hagyjuk. 30 dkg Rama margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk. A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, újra krém, és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládéreszelékkel. Kockára vágva tálaljuk. Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es növényi tejszínt kemény habnak, mindegyik kocka tetejére egy-egy rózsát nyomunk, és a tetejét ízlés szerint díszítjük. Nagyon finom sütemény, torta helyett is megfelel.
|