Borsos kéregben sült karaj szőlőmártással tálalva
Hozzávalók: 1kg sertéskaraj. só, bors (őrölt, ill. egész fekete és rózsabors), 2 fej kisebb hagyma, 3-4 fokhagym, 2-3 ek mustár, 3 dl must, 1 ek. méz vagy cukor, 2dl vörösbor, egy fürt zöld és lila szőlő
Elkészítés:
Az egész sertéskarajt borsos, olajos, mustáros pácban egy estén át a hűtőben állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben hirtelen mind a két oldalát kisütjük, majd miután kapott egy kis kérget, 180 fokos sütőbe rakjuk, öntünk alá olajat, mustot, az összevágott hagymát és fokhagymát mellészórjuk, meghintjük a kétféle borssal, sózzuk, majd alufóliával lefedve bő egy órán keresztül sütjük. Sütés közben időnként meglocsolgatjuk a kisült zsiradékkal. Ha a hús elkészült a megmaradt zsiradékot serpenyőbe tesszük, felöntjük a vörösborral, musttal, hozzáadjuk a mézet, és a szőlőszemeket, majd forrásig főzzük. Igazi őszi különlegesség, kitűnő köret mellé a zöldborsós, petrezselymes rizs.
|
|