Málnatorta
Hozzávalók:
2 tojás, 1 pohár cukor, 1 van. cukor, 1 pohár olaj, 1 pohár szénsavas ásványvíz, 3 pohár liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaópor, 4 dl növényi tejszín, 20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
A tojást a cukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával kikeverem. Hozzáadom az olajat és az ásványvizet. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a folyékony keverékhez adom. Alaposan összekeverem, majd egy kis méretű tortaformába öntöm. 180 fokon tűpróbáig sütöm! A málnát pürésítem (ha fagyasztott akkor szűrőben hagyom kiolvadni, hogy a leve lecsepegjen) ezután a felvert tejszínhez keverem. A tortalapot kettévágom, megkenem a málnás habbal, a maradékkal pedig bevonom a tortát.
A tetejére lehet reszelt csokit, kakaóport vagy tortadarát is szórni!
|