Oroszkrémtorta
Első lépésként 8 tojásból piskótát sütünk.
A krém készítése:
1 cs. vaniliás pudingport 4 dl.tejjel és 4 evőkanál cukorral megfőzzük.
A tűzről levéve adunk hozzá 1 cs.vaniliás cukrot, 0.5 dl.rumot,és 10 dkg.mazsolát.
Egy kicsit hagyjuk hűlni.Addig 1 cs.zselatint 1 dl.vízzel elkeverünk és felmelegítjük,majd hagyjuk kihűlni.
4 dl.tejszínt 2 evőkanál porcukorral habosra verünk,majd hozzákeverünk 1 cs.habfixálót is.
Ha a zselatin lehűlt,belekeverjük a tejszínhabba,majd óvatosan hozzákeverjük a pudingos krémet is.
A piskótát három részre vágjuk.Az első lapra rákenjük a krém harmad részét,majd piskótalap jön,arra megint a krém harmad része,végül az utolsó piskótalap is felkerül.A egészet bevonjuk a maradék krémmel.
A kész tortát legalább két-három órára(de legjobb egy egész éjszakára)hűtőbe tesszük.
Majd ízlés szerint feldíszítjük és tálaljuk.
|
|