Rizses hús.
Hozzávalók:
4 személyre: 70 dkg szeletelt sertéshús (pl. comb), 35 dkg rizs, 4 dl víz, 3 kis dobozos tejföl (20%-os), fűszerek, só, bors, chilis fűszerkeverék, oregánó, 1 közepes fej vöröshagyma, olaj a tepsi kikenéséhez, sajt ízlés szerint
A hússzeleteket sózom, borsozom, megszóróm chilis fűszerkeverékkel, majd egyenként kiklopfolom. A tepsi alját olajjal vékonyan megkenem. A hagymát karikára vágom és kirakom vele a tepsi alját. Ezután a rizs kerül bele, egyenletesen szétterítem (nem kell előfőzni!). Szórok rá kevés sót, majorannát, majd óvatosan ráöntöm a vizet. A kiklopfolt hússzeleteket rápakolom. A tejfölöket kikeverem sóval, borssal és kevés oregánóval, ezt követően ráöntöm úgy, hogy minden részére jusson. Alufóliával befedem a tepsi tetejét és
185º C-on 30 percig sütöm. Utána leveszem az alufóliát, és még további 10-12 percre visszateszem a sütőbe (vagyis kb. 40 percig sül!) A reszelt sajtot a végén ill. az alufólia eltávolításakor is rászórhatjuk.
Jó étvágyat!
|