Csípős tejfölös csirkemell csíkokat - búzakorpás lapcsánkával
Egy nagy fej hagymát hosszú csíkokra vágok és 5 dekányi főző margarinban megdinsztelek, ezután beleteszek egy csirkemellet vékony csíkokra vágva, 1 db chillipaprikát, sót, őrölt borsot, őrölt piros paprikát, átforgatom és kis vízzel felöntve megfőzőm, hogy sűrű szaftja legyen, ha készen van fél doboz bio tejföllel (melybe kis étkezési keményítőt teszek) elkeverem.
Búzakorpás lapcsánkával tálalom.
A lapcsánkához 4 nagy darab burgonyát lereszelek, teszek bele 1 kanál tejfölt, egy tojást, sót, 1 gerezd reszelt fokhagymát, borsot, szerecsendiót és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanálnyi durumlisztet, valamint 1-2 evőkanálnyi búzakorpát. Bő olajban kisütöm.
|