Csibegombóc leves
Hozzávalók: A gombóckákhoz,15 dkg darált csirkemell, 1 tojás, 1 pici fej hagyma nagyon Apróra vágva, Só, bors, 1 ek. aprított v. szárított petrezselyemzöld, 1-2 ek. Zsemlemorzsa. A hozzávalókból masszát készítünk, amíg félig megfő a leves, addig hűtőbe tesszük.
Kevés olajon üvegesre pirítunk egy kis fej összevágott hagymát, felaprózunkunk kis darabokra egy nagyobb fehér ill. Sárgarépát, 1-2 zellerszárat, karalábét, paprikát, paradicsomot. Rádobjuk a pirított hagymára. Pár percig ezzel is átpirítjuk, Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy leveskockát. Felöntjük vízzel, hogy Bőven ellepje. Utánaízestjük , félig puhára főzzük. Amikor már úgy érezzük, hogy félig puhák a zöldségek, a csirkemell masszából apró gombócokat szaggatunk a levesbe. Addig főzzük tovább, ameddig a gombócok feljönnek a tetejére és puhák lesznek. Petrezselyemmel díszítjük és forrón tálaljuk.
|