Adventi csokis fenyők
|
Hozzávalók:
|
A tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 citrom héja, csipet só.
A tetejére: 10 dkg tortabevonó tejcsoki.
|
Elkészítés:
|
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle. Közepes tűznél 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, tortabevonó csokival díszítjük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Mielőtt a csoki megdermedne, kókuszreszelékbe mártjuk, de csak az oldalukat. A csillagokat csoki-csíkokkal díszítjük.
|
Finom és mutatós sütemény, karácsonyfa-dísznek is megfelel. Jó pár nappal az ünnep előtt is megsüthető, sokáig eláll.
|
Bigboy-art.
|
|