Albert csemege
|
Hozzávalók:
|
A tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, csipet só.
A tetejére: 15 dkg étcsokoládé,15 dkg tejcsokoládé, 10 dkg pörkölt, darabosra vágott dió.
|
Elkészítés:
|
A margarint a liszttel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a darált diót, és a porcukrot. 3 mm vastag tésztát nyújtunk, korongokat szúrunk ki, gyűszűvel ezek közepét is kiszúrjuk. Közepes tűznél világosra sütjük. Megvárjuk, míg kihűlnek. A karikák egyik oldalát étcsokival vonjuk be, ha megszilárdult a másik oldalát is bevonjuk a tejcsokival, és azonnal megszórjuk a darabos dióval.
|
Albert kisunokám születése alkalmából kreáltam ezt a finomságot.
|
Bigboy-art.
|
|