Albert kocka
|
Hozzávalók:
|
A piskótához: 7 tojás, 9 dkg étkezési keményítő, 14,5 dkg liszt, 9 dkg porcukor a tojásfehérjéhez, 14,5 dkg porcukor a tojássárgához, csipet só.
A krémhez: 20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 6 dl tej, 3 evőkanál liszt, 5 evőkanál kristálycukor, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére: 10 dkg étcsokoládé.
|
Elkészítés:
|
A piskótához először a tojásfehérjét verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg porcukorral. Aztán a tojássárgákat keverjük habosra a 14,5 dkg porcukorral. Végül a habot és a liszttel elvegyített étkezési keményítőt lassan belekeverjük a tojássárgájába. Miután megsült, vanília és csokoládé krémmel töltjük. A vanília krémhez a 3 tojássárgát elkeverjük az 5 evőkanál cukorral, a 3 evőkanál lisztet a 6 dl tejjel, ezt hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg vajhoz. Egyharmadát másik tálba tesszük, ehhez jön a felolvasztott csoki. A piskótát 3 lapba vágjuk, vanília krémmel megkenjük az alsó lapot, és folytatjuk a csokikrémmel, majd vanília, és a tetejére is vanília. Betesszük a hűtőbe 1 órára, majd bevonjuk étcsokival (rá a vaníliás krémre). Másnap kockákra vágjuk. Nagyon finom.
|
|
Bigboy-art.
|
|