Csillag alakú borkocsonya
|
Hozzávalók:
|
1 üveg rozé bor, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 2-2 banán és narancs, 4 szem szegfűszeg, kis darabka fahéj, 1 tasak zselatin.
|
Elkészítés:
|
A bort a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal ízesítve felforraljuk. A zselatint 1 dl vízben forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről, és rászűrjük a forralt bort. A lehűtött csillag formába a kissé lehűlt zselatinos bort beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat egy hurkapálcával ízlés szerint elrendezve belerakjuk a formába, és hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt forró vízbe mártjuk a formát, a borkocsonyát egy kerek tányérra borítjuk, és tejszínhabot kínálunk hozzá.
|
Bigboy-art.
|
|