Csokoládécsillag
|
Hozzávalók:
|
Tészta: 15 dkg margarin, 20 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál tej, margarin a forma kikenéséhez.
Máz: 20 dkg étcsokoládés tortabevonó, 7,5 dkg fehér tortabevonó.
|
Elkészítés:
|
A lisztet, a kakaót, a margarint, a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejet simára keverjük. Kézzel cipót formálunk belőle, fóliába göngyöljük, és 30 percre hűtőbe tesszük. Margarinnal kikenünk egy sütőlapot. A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és különböző vastagságú csillagokat formázunk ki belőle, amelyeket sütőlapra helyezünk, és 200°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütünk. A kész csillagokat rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládés tortabevonót meleg vízfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd ismét felforrósítjuk, és simára keverjük. A csillagokat a csokoládés tortabevonóba mártjuk, és hagyjuk megdermedni. A fehér tortabevonót megolvasztjuk, tasakba töltjük, levágjuk a tasak egyik sarkát, és a csillagokat fehér csokimázzal díszítjük.
|
Bigboy-art.
|
|