Diós grízes szelet
|
Hozzávalók:
|
Tészta: 5 tojás, 10 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 10 dkg dió.
Krém: 5 dl tej, 5 púpozott evőkanál gríz, 20 dkg cukor, 10 dkg dió, 25 dkg vaj vagy margarin.
Tetejére: csokimáz.
|
Elkészítés:
|
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a felvert tojásfehérje felét, a sütőporral elkevert lisztet, a diót és végül a megmaradt tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tűpróbáig 180°C-on sütjük. A grízt a tejben megfőzzük, kihűlésig kevergetjük, a vajat a cukorral kikeverjük, majd a grízhez adjuk a dióval együtt. Mikor a tészta kihűlt, rákenjük a tésztalapra. Csokimázzal megkenjük a tetejét, és hűtőbe tesszük egy órára. Utána lehet fogyasztani.
|
Én már többször megsütöttem, mindenkinek nagyon ízlett. Általában cukrot kevesebbet teszek bele, így is elég édes. Nagyméretű tepsi kell hozzá. Nagyon kiadós és finom.
|
Bigboy-art.
|
|