Fehér fenyők
|
Hozzávalók:
|
A tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 citrom héja, csipet só.
A tetejére: 15-20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, kevés kókuszreszelék.
|
Elkészítés:
|
A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, amibe csipet sót szórtunk, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt is. Gyors mozdulatokkal puha tésztát gyúrunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 3 mm vastag lapot nyújtunk, és kis fenyőfákat szúrunk ki. Közepes tűznél világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét 10 percig kavarjuk (és nem verjük!) a porcukorral, míg sűrű, egynemű masszát kapunk. A kihűlt fenyőfákat bevonjuk a cukormázzal, oldalukat kókuszreszelékbe mártjuk.
|
Karácsonyfára szép dísz, de nemcsak mutatós, hanem finom, omlós sütemény is.
|
Bigboy-art.
|
|