Fenyőtoboz
|
Hozzávalók:
|
A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 tojássárgája, 2 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, fél csomag sütőpor, csipet só.
A tetejére: 10 dkg tortabevonó csokoládé.
|
Elkészítés:
|
Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, és toboz formákat szúrunk ki. A forma hegyét párszor finoman belenyomkodjuk a kiszúrt sütikbe, hogy a mintázata hasonlítson a fenyőtobozra. Szép világosra sütjük. Miután kihűltek, gőz fölött olvasztott csokiba mártjuk a sima felüket. Nagyon finom!
|
|
Bigboy-art.
|
|