Gesztenys fatrzs
|
Hozzvalk:
|
A piskthoz: 6 tojs, 6 evkanl porcukor, 4 evkanl liszt, 2 evkanl tkezsi kemnyt, 2 evkanl vz, 3 evkanl darlt di, csipet s.
A krmhez: 10 dkg tcsokold, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 15 dkg vaj, 2 evkanl porcukor, 1 evkanl rum.
A tetejre: 10 dkg tcsokold, 15 dkg vaj, 1 evkanl porcukor.
|
Elkszts:
|
A piskthoz a tojsfehrjt kemny habb verjk a csipet sval, majd hozzadjuk a porcukor felt. A tojssrgjt kikavarjuk a 2 evkanl hideg vzzel s a 3 evkanl porcukorral, majd kanalanknt beleforgatjuk a kemnytvel elkevert lisztet s a tojshabot. A pisktamassza felt megstjk kisebb tepsiben (22 x 32 cm), ha ksz megszrjuk porcukorral, s felgngyljk egy konyharuha segtsgvel. Ezutn megstjk a msik felt is a tsztnak, de ebbe belekavarjuk a 3 evkanl dit. A krmhez gz fltt felolvasztjuk a csokit, mg melegen belekevernk 5 dkg vajat. A gesztenyemasszt villval sszetrjk, hozzadjuk a rumot. A 10 dkg vajat kikavarjuk a 2 evkanl porcukorral, majd felvltva, kanalanknt hozzadjuk a gesztenyt s a kihlt csokit. A bevonathoz gz fltt felolvasztjuk az tcsokoldt, a mg meleg masszba belekavarjuk a vajat s a porcukrot. A gesztenyekrmmel megtltjk a kt pisktt, a simt s a disat is, a csokikrmmel bevonjuk, villval cifrzzuk s tejsznhab-rzskkal meg flig csokiba mrtott digerezdekkel dsztjk. Htben pihentetjk msnapig, de legalbb 1 rt.
|
Nagyon finom, igazi nnepi stemny.
|
Bigboy-art.
|
|