Gesztenyés fatörzs
|
Hozzávalók:
|
A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál víz, 3 evőkanál darált dió, csipet só.
A krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 15 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál rum.
A tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 1 evőkanál porcukor.
|
Elkészítés:
|
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, majd hozzáadjuk a porcukor felét. A tojássárgáját kikavarjuk a 2 evőkanál hideg vízzel és a 3 evőkanál porcukorral, majd kanalanként beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet és a tojáshabot. A piskótamassza felét megsütjük kisebb tepsiben (22 x 32 cm), ha kész megszórjuk porcukorral, és felgöngyöljük egy konyharuha segítségével. Ezután megsütjük a másik felét is a tésztának, de ebbe belekavarjuk a 3 evőkanál diót. A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, még melegen belekeverünk 5 dkg vajat. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a rumot. A 10 dkg vajat kikavarjuk a 2 evőkanál porcukorral, majd felváltva, kanalanként hozzáadjuk a gesztenyét és a kihűlt csokit. A bevonathoz gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, a még meleg masszába belekavarjuk a vajat és a porcukrot. A gesztenyekrémmel megtöltjük a két piskótát, a simát és a diósat is, a csokikrémmel bevonjuk, villával cifrázzuk és tejszínhab-rózsákkal meg félig csokiba mártott diógerezdekkel díszítjük. Hűtőben pihentetjük másnapig, de legalább 1 órát.
|
Nagyon finom, igazi ünnepi sütemény.
|
Bigboy-art.
|
|