Hájas rétes
|
Hozzávalók:
|
Tészta: 70 dkg liszt, 40 dkg darált haj, 2 evőkanál tejföl, 1 egész tojás, 1 evőkanál ecet, 1 csapott kávéskanál só, ugyanannyi cukor, szódavíz.
Töltelék: bármivel tölthetjük: túróval, mákkal, dióval, lekvárral, csak fantázia kérdése
|
Elkészítés:
|
A háj kivételével a leírt mennyiségből puha tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és vékony téglalapalakúra nyújtjuk. Felkenjük a hájat, és kígyószerűen összetekerjük, majd a nyújtófával ellapítjuk. Újra kinyújtjuk, es párnaszerűen hajtogatjuk. 20 percre hidegre tesszük. Ezt a műveletet meg kétszer ismételjük, közben pihentetjük. Utolsó nyújtáskor kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, es 15 cm széles lapokra vágjuk, hossza marad. Középre hosszában felterítjük a tölteléket, majd a két szélét bevagdossuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket masniszerűen összefogjuk, áthajtjuk egymáson a szemben levőket. 220°C-os sütőben sütjük. Szép zsemleszínűre kell sütni. 20 percig ne nyitogassuk a sütőt!
|
Szép leveles lesz a tészta. Mi úgy melegen el is szoktuk fogyasztani azonnal…
|
|
Bigboy-art.
|
|