Hódarával díszített csillagtorta
|
Hozzávalók:
|
A tésztához: 8 dkg margarin, 4 tojás, 18 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, egy csipet só, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, fél teáskanál sütőpor, 5 dkg darált mogyoró, margarin a forma kikenéséhez.
A töltelékhez: 25 dkg tejszínes krémsajt vagy sovány túró, 3 dl joghurt, 8 dkg porcukor, 10 dkg gyümölcskeverék (az idénynek megfelelő), 4 levél zselatin, másfél dl tejszín, 12,5 dkg rumos mazsola.
A díszítéshez: 2 dl tejszín, 1 teáskanál kakaó, 2 csomag habcsók, 1 teáskanál szórócukor.
|
Elkészítés:
|
A margarint megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és 3 evőkanál meleg vízzel sűrű krémmé felhabosítjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és egyharmadát a sárgájakrémhez adjuk. A lisztet és a sütőport az étkezési keményítővel összekeverjük, a krémre szórjuk, majd végül a darált mogyorót hozzátesszük, és lazán összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék fehérjehabot. A sütőformát kikenjük margarinnal, és megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben 175 °C-on kb. 30-40 percig sütjük. Ha langyosra kihűlt, kiborítjuk a formából, és kettévágjuk. A tejszínes krémsajtot vagy sovány túrót, a joghurtot, a porcukrot és az aprított vegyes gyümölcsöket összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt. A sütőformát fóliával kibéleljük, belehelyezzük az egyik lapot, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, megkenjük az elkészített krémmel, befedjük a másik tortalappal, ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tortát egy tortatálra helyezzük, levesszük róla a fóliát, felvert tejszínhabbal bevonjuk, kakaóval megszórjuk, habcsókdarabokkal és szórócukorral meghintjük.
|
|
Bigboy-art.
|
|