Hóember
|
Hozzávalók:
|
25 dkg tehéntúró, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, mogyoró és színes cukorkák, esetleg marcipán a díszítéshez.
|
Elkészítés:
|
A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd állni hagyjuk. Amikor levet enged, hozzákeverjük a kókuszreszeléket – két evőkanálnyit félreteszünk – és újra pihentetjük. A hóembereket úgy készítjük, hogy a masszából fél ökölnyi gömböket formálunk. Meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben, és kettőt-kettőt fogvájóval összeillesztünk – ez lesz a teste. Egy kisebb gömb lesz a feje, amit ugyancsak fogvájó segítségével rögzítünk. Színes cukorkákkal, tortadarával, marcipánnal tudjuk felöltöztetni
|
Tipp: A golyók összeállításakor erősen össze kell nyomni a masszát, akkor nem fog szétesni. Kalapot piros papírból készíthetünk, egyszerű karikára formázva is nagyon megfelel.
|
|
Bigboy-art.
|
|