Hókenyér
|
Hozzávalók:
|
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3-3 evőkanál liszt és kókuszreszelék, 1 tojás, 20 dkg háztartási keksz, mazsola, kevés tej.
|
Elkészítés:
|
A margarint felolvasztjuk, majd a porcukrot, a lisztet, a kókuszt és a felvert tojást hozzáadjuk. Kevergetve összefőzzük, majd a tűzről levéve a már előzőleg eltördelt és kevés tejjel meglocsolt kekszet, a mazsolát (lehet rumba áztatva) hozzáadjuk. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, a masszát beleöntjük (lehet felébe kakaót keverni és rétegezni).
|
Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a formából kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és kókuszreszelékkel megszórjuk.
|
Bigboy-art.
|
|