Hótallér
|
Hozzávalók:
|
30 dkg lisztet gyúródeszkára szitálunk, közepébe mélyedést nyomunk. 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 10 dkg hámozott, őrölt mandulát beleszórunk.
|
Elkészítés:
|
27,5 dkg hideg margarint kis darabokra vágunk, a mandulára tesszük, liszttel letakarjuk, majd a hozzávalókat középről kiindulva sima tésztává gyúrjuk. Egy ideig hideg helyen pihentetjük, majd kis adagokban vékonyra kinyújtjuk, kerek (kb. 4-5 cm átmérőjű) formával kiszurkáljuk, sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
|
6-7 dkg szitált porcukrot 1 csomag vanílíás cukorral elvegyítünk, és a kihűlt süteményre rászórjuk.
|
|
Bigboy-art
|
|