Ischler
|
Hozzávalók:
|
A tésztához: 30 dkg liszt, 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom héja, csipet só.
Töltelék: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, hecsedli lekvár.
A tetejére: 15 dkg tortabevonó csokoládé.
|
Elkészítés:
|
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a diót, a sót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és a porcukrot, majd jól összedolgozzuk. Erősen porhanyós tészta lesz belőle, tehát ne gyúrjuk sokat. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd fél cm vastagra nyújtjuk és korongokat szúrunk ki belőle. Ha megsültek, a korongok felét vékonyan megkenjük lekvárral, a többit meg csokikrémmel. A csokikrémhez vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit (kis lángon!), majd hozzákeverjük a vajat. Összeborítunk egy lekváros meg egy krémes korongot, végül csokimázzal bevonjuk.
|
Sok receptet kipróbáltam, amíg megtaláltam ezt, hogy igazán finom legyen. Ez a nagyfiam egyik kedvenc sütije.
|
Bigboy-art.
|
|