Csörögefánk
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzávalók 4 főre
-
3 ek porcukor
-
3 tojássárgája
-
1 pohár tejföl
-
35 dkg finomliszt
-
csipet só
-
olaj a sütéshez
-
porcukor a megszóráshoz
Elkészítés
1. A tojás sárgákat a porcukorral és a tejföllel kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót.
3. Az anyagokat jól összegyúrjuk.
4. 30 percig hideg helyen pihentetjük.
5. Lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk.
6. Derelyevágóval csíkokra vágjuk.
7. Összecsomózgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha megpirul, az alsó fele átfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. (1 fánk kb. 4 percig sül.)
8. Forrón meghintjük porcukorral.
|