Ricottafánk
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzávalók 6 főre
-
250 g ricotta
-
250 g liszt
-
3 tojás
-
175 g tejföl
-
1 kk szódabikarbóna
-
4 ek kristálycukor
-
1 cs vaníliás cukor
-
csipet só
-
olaj
-
sárgabarack lekvár
elkészítés
1. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük (először a ricottát a tojásokkal és a tejföllel, majd a kristálycukor, vaníliás cukor, só következik, a szódabikarbónával elkevert lisztet a végén dolgozzuk a masszába.)
2. Magasabb falú serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk, amikor az olaj eléri a megfelelő hőfokot (próbaként beledobunk egy pici masszát), teáskanálnyi kupacokat teszünk a serpenyőbe, és a fánkgolyókat egyenletesen arany barnára sütjük.
3. Felmelegített házi készítésű sárgabarack lekvárral kínáljuk.
|