Ricottafnk
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 6 fre
-
250 g ricotta
-
250 g liszt
-
3 tojs
-
175 g tejfl
-
1 kk szdabikarbna
-
4 ek kristlycukor
-
1 cs vanlis cukor
-
csipet s
-
olaj
-
srgabarack lekvr
elkszts
1. Az sszes hozzvalt alaposan sszekeverjk (elszr a ricottt a tojsokkal s a tejfllel, majd a kristlycukor, vanlis cukor, s kvetkezik, a szdabikarbnval elkevert lisztet a vgn dolgozzuk a masszba.)
2. Magasabb fal serpenyben ktujjnyi olajat forrstunk, amikor az olaj elri a megfelel hfokot (prbaknt beledobunk egy pici masszt), teskanlnyi kupacokat tesznk a serpenybe, s a fnkgolykat egyenletesen arany barnra stjk.
3. Felmelegtett hzi kszts srgabarack lekvrral knljuk.
|