Fnk 3.
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 8 fre
-
7 dl tej
-
90 dkg rtesliszt
-
1 tojs
-
2 tojssrgja
-
1 ppos tk s
-
4 ppos tk cukor
-
3 dkg leszt
-
srgabaracklekvr
elkszts
1. A tejet meglangyostjuk. A hozzvalkat egy nagy tlba tesszk, s jl sszedagasztjuk. A dagaszts ideje 15-20 perc, ami elvgezhet egy nagy fakanl segtsgvel, vagy gppel. Addig kell dagasztani, amg a tszta ssze nem ll (ettl lesz szp szalagos).
2. Tegyk a tsztt 1,5 rra meleg helyre keleszteni. n egy konyharuhval fedtem le s plddel takartam be.
3. A megkelt tsztt liszttel megszrt deszkra helyezzk, s ujjnyi vastagsgra nyjtjuk. Kb. 7 cm tmrj szaggatval kiszaggatjuk a fnkokat, s hagyjuk a deszkn tovbbi 20 percig kelni. A tsztt itt is takarjuk le egy konyharuhval.
4. Egy szles lbasban vagy serpenyben olajat hevtnk. A kr alak fnktsztkat kzpen a hvelykujjunkkal jl benyomjuk s forr olajba tesszk. A lbast lefedjk. A tsztkat kb. 2 percig stjk, vagy amg aranyszn nem lesz. Egy villa segtsgvel megfordtjuk a fnkokat s a msik felket is aranysznre stjk. A msodik oldal stsekor a lbast mr nem kell lefedni.
5. A tsztbl 40 db fnk lett. Frissen finom igazn.
|