Fnk 5.
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 4 fre
-
60 dkg liszt
-
csipetnyi s
-
3-4 ek porcukor
-
4 tojssrgja
-
3 dkg leszt
-
fl dl rum
-
3 dl langyos tej
-
5 dkg vaj/ margarin
-
1 citrom hja zls szerint -el is hagyhat belle
Stshez:
Tlalshoz:
-
srgabaracklekvr
-
porcukor a tetejre szrva
elkszts
1. A lisztet tlba szitljuk, hozzadjuk a st, a porcukrot, a tojssrgkat, belemorzsoljuk az lesztt, s rntjk a rumot. (Az lesztt nem kell kln felfuttatni.)
2. A langyos tejet fokozatosan ntjk bele, s az egszet jl sszekeverjk.
3. Ezutn az olvasztott vajat adjuk hozz, s hlyagosra dagasztjuk a tsztt.
4. Konyharuhval letakarva, langyos helyen a dupljra kelesztjk.
5. A megkelt tsztt lisztezett deszkra bortjuk, tgyrjuk, s msfl ujjnyi vastagra nyjtjuk.
6. Lisztbe mrtott les fnkszaggatval kiszaggatjuk (egy pohr is megteszi), ;-) s konyharuhval letakarva jra kelesztjk.
7. Ezutn a fnkok kzept kzzel benyomjuk (ksbb ide tesszk a lekvrt).
8. Kzepesen forr olajban mindkt oldalukat pirosra stjk. Ha elkszltek, paprtrlre tve lecsepegtetjk
|