Csörögefánk 2.
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzávalók 4 főre
-
25 dkg liszt
-
5 dkg vaj
-
1 tk porcukor
-
1,5 dl tejföl
-
3 tojássárgája
-
csipet só
sütéshez
szóráshoz
tálaláshoz
elkészítés
1. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tojás sárgákat, sót, porcukrot, tejfölt, és dagasztófejjel ellátott robotgéppel hólyagosra dagasztjuk.
2. Hűtőbe tesszük kb. fél-1 órára.
3. Egy lábasban olajat melegítünk.
4. A tésztát vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk lisztezett deszkán, majd rombuszformákra vágjuk. A közepébe egy átlót vágunk, amin az egyik véget áthúzzuk, így kapja meg a formáját.
5. Majd forró olajban kisütjük. Amint világosbarnára sül, megfordítjuk, és ha ez a fele is kész, akkor papírtörlőre szedjük. (Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül, és ha túlsütjük, akkor kiszárad.)
6. Amint kisül, porcukorban megforgatjuk.
7. Lekvárral vagy önmagában tálaljuk.
|