Szupergyors fánk
-
előkészület: 5 perc
-
sütés: 5 perc
hozzávalók 4 főre
-
20 dkg liszt
-
3 dkg cukor
-
1 cs sütőpor
-
2 tojás
-
250 ml joghurt
-
csipet só
sütéshez
elkészítés
-
2 ujjnyi olajat magas falú lábosban, kis lángon tűzre teszünk.
-
A lisztet, cukrot, sütőport és a sót összekeverjük.
-
A lisztes keverékbe beleöntjük a joghurtot.
-
A keverékhez adjuk a tojást és alaposan összekeverjük (sűrű nokedli tészta állagú legyen).
-
Egy csipet tésztával ellenőrizzük az olajat, ha forró, akkor kanállal beleszaggatjuk a tésztát.
-
Néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük (egy darabot kettétörve ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e).
|