Csörögefánk 3. (vaníliás)
-
előkészület: 15 perc
-
sütés: 1 perc
hozzávalók 4 főre
-
300 g liszt
-
1 kis poharas tejföl
-
porcukor
-
5 cs vaníliás cukor
-
50 g vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
Sütéshez:
Díszítéshez:
elkészítés
-
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat.
-
Az elmorzsolt vajhoz hozzátesszük a többi hozzávalót: tejfölt, cukrokat, tojásokat.
-
Jól összegyúrjuk, majd a hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
-
A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk, és a közepén egy bemetszést ejtünk.
-
Az egyik sarkát a tésztának áthajtjuk a lyukon.
-
Az olajat felforrósítjuk, és a tésztákat pár pillanat alatt aranybarnára sütjük.
-
Miután kisütöttük, papíron leitatjuk, és porcukorban megforgatjuk.
-
Baracklekvárral tálaljuk.
|