Loukoumades
-
előkészület: 60 perc
-
sütés: 15 perc
hozzávalók 12 főre
-
kb. 3 és fél bögre liszt
-
1 bögre meleg víz
-
1 bögre meleg tej
-
60 g élesztő
-
1 ek cukor
-
fél tk só
-
4 ek olaj
Sütéshez:
Tálaláshoz:
elkészítés
-
Az élesztőt keverjük el egy bögre meleg vízben, és takarjuk le 10 percre.
-
A lisztet, tejet, cukrot, sót, 4 ek olajat és az élesztős vizet öntsük egy nagy tálba, és robotgéppel magas fokozaton keverjük 2-3 percig, hogy a tészta sima legyen. Utána takarjuk le a tálat, és tegyük meleg helyre, hogy a tészta megkeljen.
-
Bő olajban kell sütni, így öntsünk sok olajat egy mély serpenyőbe vagy edénybe, és hevítsük az olajat forróra.
-
Kézzel vagy kanállal formázzunk kis golyókat a tésztából, és pár perc alatt süssük őket arany barnára. (Én sütés közben le szoktam őket nyomni egy szűrőkanállal, hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön.)
-
Közvetlenül sütés után (ne szedjük ki őket papírtörlőre!) méz és meleg víz keverékébe forgatjuk őket pár percre, hogy jól megszívják magukat a mézsziruppal, és melegen fahéjjal meghintve tálaljuk.
|