Churros
-
előkészület: 15 perc
-
sütés: 2 perc
hozzávalók 4 főre
-
2 dl víz
-
15 dkg vaj
-
1/2 tk só
-
2 tk cukor
-
20 dkg liszt
-
3 tojás
Sütéshez:
Szóráshoz:
-
fahéjas-/ vaníliás porcukor
elkészítés
-
Egy lábasban összemelegítjük a vizet, a vajat, a sót és a cukrot. Amikor már a vaj teljesen felolvadt, folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
-
Amikor már langyosra hűlt, egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
-
Közben egy nem túl nagy, de mélyebb edényben feltesszük az olajat melegedni.
-
A tésztát csillagcsövű habzsákba töltjük, majd egy kistányérra vagy deszkára formákat nyomunk. Karikát, egyenes csíkokat, vagy amit a fantáziánk kíván.
-
A tésztaformákat a forró olajba rakjuk, pár perc alatt szép, arany barnára sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük.
-
Még melegen fahéjas- vagy vaníliás porcukorban megforgatjuk.
|