Sütőben sült mandulás fánk.
-
előkészület: 20 perc
-
sütés: 15 perc
hozzávalók 6 főre
-
7 dkg puha margarin
-
2,25 dl langyos tej
-
50 dkg finomliszt
-
12 dkg kristálycukor
-
2 tojás
-
1 cs szárított élesztő
-
2 ek apróra vágott mandulabél vagy pisztácia
Tetejére:
-
2 ek kristálycukor
-
4 ek apróra vágott mandula vagy pisztácia
elkészítés
-
A tojásokat villával egy kicsit felhabosítjuk. Hozzáadjuk a puha margarint.
-
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 2 ek cukrot és az élesztőt megfuttatjuk rajta. A tojásos margarinhoz öntjük.
-
A lisztet elkeverjük a cukorral és 2 ek apróra vágott mandulával. Hozzáadjuk a tojásos-élesztős keveréket. Jól eldolgozzuk, és gépi dagasztóval kb. 10 percig dagasztjuk.
-
Letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
-
Lisztezett gyúrólapra borítjuk, kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Közepüket egy pici formával szúrjuk ki. 2 sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és meleg helyen 30 percig ismét kelesztjük.
-
Egy kevés langyos tejjel megkenjük a fánkokat, megszórjuk a cukorral és az apróra vágott mandulával.
-
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük.
sütési hőfok: 175 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
|