Magyaros pizza Bigboyéknál.
- előkészület: 30 perc
- sütés: 20 perc
hozzávalók 12 főre
Tésztához:
- 80 dkg búzaliszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1/2 dl tej (szükség esetén)
- 1 ek cukor
- 10 ek étolaj
- 1 ek só
Mártáshoz:
- 20 ek Tesco value, vagy Körösi csípős ketchup
- 1 kisfej vöröshagyma
- 1 ek mustár
- 5-6 ek Kochs Tejszínes tormakrém
- 3-4 ek olaj
- kevés Oregáno
- feketebors
Feltéthez:
(ízlés szerinti mennyiségben)
- házi szalámi
- lilahagyma
- hegyes erős paprika
- paradicsom
- fél doboz konzerv kukorica
- fél doboz szeletelt gomba
- 15 dkg trappista/edami sajt
elkészítés
Mártás készítése:
A ketchupot elkeverjük a 3-4 evőkanál olajjal, beletesszük az 1 evőkanál mustárt, majd a tejszínes tormát is hozzá adjuk. Belereszeljük a kisfej vöröshagymát, teszünk bele egy kis fekete borst, és bőven szórunk hozzá oregánot, majd jól ki keverjük az egészet és állni hagyjuk.
Tészta készítése:
- Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.
- A lisztet az olajjal összekeverjük, majd beledolgozzuk az élesztős tejet. Összegyúrjuk. (Ha szükséges, kevés langyos tejet öntünk hozzá.)
- A tésztát langyos helyen kb. 30 percen át kelesztjük, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
- Egy gáz tepsit vékonyan kiolajozunk, a tésztát belehelyezzük, megkenjük a mártással és rátesszük a feltétet.
- Először a gombaszeleteket, majd jól meg szórjuk a kukoricával.
- Hegyes erős paprikát karikázunk, és ízlésesen fel helyezzük a pizzánkra azt is.
- Ezt követően jöhet a szalámli, mely lehet házi vagy bolti is. (Paprikás szalámli, Párizsi, Olasz, vagy egyéb felvágott ízlés szerint.
- A lila hagymát vékonyra vágjuk, és a pizzánk tetejére tesszük egyenletesen elosztva
- Majd jöhet egy kis paradicsom karika is a tetejére
- A sütőnk rácsát középre tesszük, és kb. 15 percig sütjük így.
- Ezt követően jól megszórjuk a reszelt sajttal és kb. 5 percet sütjük a sütőnk leg alsó szintjén, hogy a sajt jól rá süljön.
Tálaláskor, csípős ketchupot nyomunk a tetejére!
Egészségetekre, jó étvágyat hozzá!
Sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
Story:
A fiammal nagy pizza rajongok, vagyunk. Általában készen vesszük a lapokat és mi magunk készítjük a szószt és a feltéteket. Most azonban gondoltunk egy nagyot, s úgy döntöttünk, hogy a fiam barátait saját készítésű pizzánkkal lepjük meg. A tepsink mérete 50cm x 50cm-es. A tésztából két tepsi lesz, amit én 6-6 részre osztottam el. Így 12fő részére nyújtottunk kulináris elvezetet! A pizza mellé Colcacolát, és egyéb üdítőket kínáltunk az ifjaknak. A vének, mert ugye egy buliba azok is kellenek, meg, kaptak egy kis bórt is a pizzához… Nagy sikere volt a dolognak, így nem győztem újra és újra süti a tepsiket. Közben szólt a zene, néha egy kis Sramli Kings, néha meg egy kis Mizú mizú…
|