Túrófánk 5.
-
előkészület: 10 perc
-
sütés: 5 perc
hozzávalók 4 főre
-
2 tojás
-
2 cs vaníliás cukor
-
1 nagypohár tejföl
-
25 dkg túró
-
50 dkg liszt
-
1 tk szódabikarbóna
-
csipetnyi só
Sütéshez:
elkészítés
-
A tojásokat krémesre keverjük a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, majd a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
-
Egy nem túl nagy, de mély edényben az olajat felforrósítjuk.
-
A tésztát kanál segítségével beleszaggatjuk. Szép arany barnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük.
-
Mellé sárgabaracklekvárt, illetve csoki mázat kínálunk.
|