Forgácsfánk 4.
-
előkészület: 25 perc
-
sütés: 15 perc
hozzávalók 4 főre
-
5 tojássárgája
-
1 egész tojás
-
1 ek tejföl
-
1 ek rum
-
só
-
1 ek cukor
-
35 dkg liszt
-
vaníliás cukor
-
porcukor
-
olaj a sütéshez
elkészítés
-
A tojás sárgákat, az egész tojást, a tejfölt, rumot, pici sót és a cukrot kikeverjük.
-
Beledolgozzuk a lisztet.
-
Két cipót formálunk belőle, enyhén lekenjük mindkettőt olajjal, és fél órát pihentetjük.
-
Késfok vékonyságúra nyújtjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és derelyevágóval 10 cm hosszú, 4-5 cm széles csíkokat készítünk belőle.
-
Ezek közepét derelyevágóval behasítjuk, és a tészta egyik sarkát a hasítékon áthúzzuk.
-
Forró, bő olajban arany barnára sütjük, vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.
|