Tarkedli 3. - házi eperlekvárral
-
előkészület: 5 perc
-
sütés: 5 perc
hozzávalók 4 főre
-
600 g sima liszt
-
7 dl langyos tej
-
3-4 tojás
-
50 g cukor
-
30 g élesztő
-
csipetnyi só
-
őrölt fahéj
-
vaníliás cukor
-
lekvár (én házi eperlekvárt használtam)
elkészítés
-
A langyos tejbe elkeverjük a tojást, cukrot, sót, élesztőt és végül a simalisztet.
-
Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni.
-
Ajánlom, hogy nagyobb tálba tegyük a hozzávalókat, mert jó sok lesz a tésztából :)
-
Közepesen forró palacsintasütőt meglocsolunk pici olajjal, és 3-4 kupacot teszünk a tésztából.
-
Mindkét felét megsütjük.
-
A tarkedli egyik felét megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy másikkal. Megszórjuk őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral.
|