Churros 2.
-
előkészület: 3 perc
-
sütés: 5 perc
hozzávalók 2 főre
-
20 dkg liszt
-
2 mk sütőpor
-
1 mk só
-
kb. 2 dl víz
sütéshez
tálaláshoz
elkészítés
-
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, és annyi vizet öntünk hozzá, amennyivel a nokedlinél egy picivel sűrűbb tésztát kapunk. Habverővel keverjük csomómentesre.
-
Egy habzsákba rakjuk a tésztát, ha lehet, akkor csillagforma legyen a végén, ha nincs, az sem baj, de a nyílás kb. 1 cm átmérőjű legyen mindenképp, különben nagyon nehéz lesz kinyomni a masszát.
-
Egy lábasba vagy teflonserpenyőbe 2-3 ujjnyi olajat forrósítunk, és óvatosan belenyomjuk a tésztát. Vagy csigaformában, vagy ha kényelmesebb, akkor néhány cm-es csíkokat alkotva.
-
Szép világosra sütjük a churro-t mindkét oldaláról, papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük. Ízlés szerint lehet édesíteni: porcukorral vagy fahéjas cukorral lehinteni, esetleg kristálycukorba forgatni.
|