Túróval töltött fánk
-
előkészület: 20 perc
-
sütés: 20 perc
hozzávalók 4 főre
A tésztához:
-
kb. 50 dkg liszt
-
1 kis pohár tejföl
-
3 tojás
-
csipetnyi só
-
1 ek cukor
-
1 kk szódabikarbóna
-
napraforgó olaj a sütéshez
A töltelékhez:
-
25 dkg túró
-
1 cs vaníliás cukor
-
3-4 ek cukor
-
1 tojássárgája
-
pici reszelt citromhéj
-
ízlés szerint fahéj
elkészítés
-
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, a sóval, a 3 tojással és a tejföllel. Lágy, nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
-
Kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, 6x6 cm-es darabokra vágjuk, és megtöltjük a kikevert túrós töltelékkel.
-
Kettéhajtjuk, széleit jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ki ne follyon a a töltelék.
-
Bő, forró olajban kisütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sül. Papírtörlőre kiszedjük, majd porcukorral megszórjuk.
|