Trieszti szalag
hozzvalk 6 fre
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg liszt (vagy amennyit a krumpli felvesz)
- 1 tojs
- 1 kk s
Stshez:
Hempergetshez:
- 2 cs vanlis cukor
- kristlycukor
- fahj
elkszts
- A krumplit megmossuk, meghmozzuk, felkockzzuk, s enyhn ss vzben puhra fzzk.
- Ha ksz, sszetrjk, s hagyjuk kihlni.
- Ha kihlt, hozztjk a tojst, s fokozatosan hozzadagolva a lisztet puha tsztt gyrunk belle.
- Hossz rudakat sodrunk a tsztbl, egyenl rszekre vgjuk, s szalag formra hajtogatjuk ket.
- Forr olajban -flidben megfordtva- aranybarnra stjk.
- A cukrot elkeverjk a vanlis cukorral, zls szerint fahjazzuk, majd a kszre slt szalagokat megforgatjuk benne.
- Melegen tlaljuk.
|