Trieszti szalag
hozzávalók 6 főre
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg liszt (vagy amennyit a krumpli felvesz)
- 1 tojás
- 1 kk só
Sütéshez:
Hempergetéshez:
- 2 cs vaníliás cukor
- kristálycukor
- fahéj
elkészítés
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Ha kész, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és fokozatosan hozzáadagolva a lisztet puha tésztát gyúrunk belőle.
- Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, egyenlő részekre vágjuk, és szalag formára hajtogatjuk őket.
- Forró olajban -félidőben megfordítva- aranybarnára sütjük.
- A cukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjazzuk, majd a készre sült szalagokat megforgatjuk benne.
- Melegen tálaljuk.
|